Jesienne naleśniki na mące ryżowej wypełnione duszonym jabłkiem i wegańskim jogurtem kokosowo- czekoladowym! Są ekstremalnie proste w przygotowaniu, łapcie przepis!
Przepis na naleśniki bez glutenu
- 40 g mąki ryżowej
- 1 jajko
- 100 ml wody
- 1 jabłko (u mnie 180g po obraniu)
- pół łyżeczki cynamonu
- pół jogurtu kokosowego
- 10 g odżywki sojowej Soy Protein Chocolate od All Nutrition
- 30 ml napoju roślinnego
Mąkę, jajko, wodę i szczyptę soli zmiksować. Na małej patelni spryskanej cooking sprayem usmażyć 4 naleśniki. Obrane, pokrojone jabłko poddusić na patelni, pod koniec dodać cynamon. Odżywkę wymieszać z jogurtem i napojem roślinnym. Na dwa naleśniki nałożyć farsz z jabłka, a na pozostałe dwa farsz z jogurtu.
Makroskładniki bezglutenowych naleśników z farszem
Kalorie | 389 kcal |
Białko | 17 g |
Tłuszcze | 11 g |
Węglowodany | 62 g |