weganskie kotlety z tofu

Wegańskie kotlety z tofu

Wrzucam Wam obiecany przepis na wegańskie, niesamowicie proste kotlety z tofu. Moje były miękkie, bo takie wolałam do bowla, ale w ogóle nie rozpadają się przy smażeniu, wychodzą super! Jeśli chcecie mieć twardsze, takie jak kotlety mielone (?), możecie dodać więcej kaszy/ bułki tartej 😁 A tutaj przepis, TYLKO 4 składniki plus dowolne przyprawy (użyłam soli, pieprzu ziołowego, czosnku, kminu rzymskiego i curry).

Czytaj więcej
przepis na fit calzone

Fit calzone

Musiałam jeszcze raz przetestować przepis, żeby wpasował się w mniejszą kaloryczność obiadów moich podopiecznych i podrzucam Wam patent na Fit calzone, całość ma 595 kalorii! Kto będzie próbował na weekend?

Czytaj więcej
bezglutenowe ciastka

Bezglutenowe ciastka jaglane

Dzisiaj podrzucam Wam przepis na ciastka bez glutenu, które kilka dni temu pojawiły się na instagramie. Dzięki dodatkowi płatków jaglanych przyjemnie chrupią i nie kruszą się tak jak klasyczne bezglutenowe ciastka! Przetestujcie, bo co lepszego jest do roboty w tak deszczowy dzień, niż pieczenie ciastek.

Czytaj więcej
zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Przepis jest bardzo prosty, pamiętajcie, że puree z upieczonej dyni można mrozić! Warto więc upiec jej więcej, a podczas jesiennych i zimowych wieczorów cieszyć się ekspresowo przygotowaną zupą z wcześniej zrobionego puree

Czytaj więcej
serniczki bez laktozy

Serniczki bez laktozy z patelni

Przedstawiam Wam serniczki z patelni z mąką ryżową i twarogiem bez laktozy (oczywiście spokojnie możesz wykorzystać zwykły twaróg). Serniczki są również pozbawione glutenu. Składniki na serniczki z patelni 230g twarogu bez laktozy 40g mąki ryżowej 1 jajko 20g erytrytolu plus aromat waniliowy cooking spray lub inny tłuszcz do nasmarowania patelni Sos 15g masła orzechowego (np.…

Czytaj więcej