gofry z maki ryzowej

Gofry z mąki ryżowej

Idealnie chrupiące domowe gofry! To zdecydowanie mój ulubiony przepis. Moi podopieczni za każdym razem są zachwyceni, gdy trafiają one do ich jadłospisów. Tym razem wersja z bardzo prostym w przygotowaniu nadzieniem z serka quark i mango.

Czytaj więcej
weganskie kotlety z tofu

Wegańskie kotlety z tofu

Wrzucam Wam obiecany przepis na wegańskie, niesamowicie proste kotlety z tofu. Moje były miękkie, bo takie wolałam do bowla, ale w ogóle nie rozpadają się przy smażeniu, wychodzą super! Jeśli chcecie mieć twardsze, takie jak kotlety mielone (?), możecie dodać więcej kaszy/ bułki tartej 😁 A tutaj przepis, TYLKO 4 składniki plus dowolne przyprawy (użyłam soli, pieprzu ziołowego, czosnku, kminu rzymskiego i curry).

Czytaj więcej
przepis na fit calzone

Fit calzone

Musiałam jeszcze raz przetestować przepis, żeby wpasował się w mniejszą kaloryczność obiadów moich podopiecznych i podrzucam Wam patent na Fit calzone, całość ma 595 kalorii! Kto będzie próbował na weekend?

Czytaj więcej
bezglutenowe ciastka

Bezglutenowe ciastka jaglane

Dzisiaj podrzucam Wam przepis na ciastka bez glutenu, które kilka dni temu pojawiły się na instagramie. Dzięki dodatkowi płatków jaglanych przyjemnie chrupią i nie kruszą się tak jak klasyczne bezglutenowe ciastka! Przetestujcie, bo co lepszego jest do roboty w tak deszczowy dzień, niż pieczenie ciastek.

Czytaj więcej
zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Przepis jest bardzo prosty, pamiętajcie, że puree z upieczonej dyni można mrozić! Warto więc upiec jej więcej, a podczas jesiennych i zimowych wieczorów cieszyć się ekspresowo przygotowaną zupą z wcześniej zrobionego puree

Czytaj więcej