Dzisiaj witam Was budyniowymi naleśnikami czekoladowymi! Naleśniki na bogato, bo z budyniu czekoladowego z belgijską czekoladą od Delecty. Do tego truskawki i skyr waniliowy, a całość polana polewą z masła orzechowego, białka i napoju roślinnego. Jedna porcja wystarcza na 2 naleśniki.
Przepis na naleśniki
- 1 budyń czekoladowy (47g od delecty, jeśli macie mniejszy budyń 40g dodajcie mniej wody – 100 ml)
- 110 ml wody
- 1 jajko
- szczypta soli
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować, smażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Aby dodać naleśnikom słodkości dodałam 2 kropelki aromatu orzech laskowy od Funky Flavors.
Przepis na nadzienie
- 1 skyr waniliowy
- 70g truskawek
Truskawki pociąć na kawałki, wymieszać z jogurtem, wypełnić naleśniki i zawinąć ;). Wedle uznania, można jeszcze całość polać polewą z masła orzechowego.
Makroskładniki bez polewy
Kalorie | 383 kcal |
Białko | 24 g |
Tłuszcze | 7 g |
Węglowodany | 54 g |