Dzisiaj na śniadanie proponuję pieczoną owsiankę, tym razem w wersji Twarogowej. Mówię Wam – JAK TO PACHNIAŁO!
Przepis na pieczoną owsiankę z twarogiem
- 50 g płatków owsianych (zmiksowane lub błyskawicznie)
- 50 g białek jaj (lub jedno jajko)
- 12 g masła orzechowego (Dziki Orzech od SFD)
- 40 ml napoju roślinnego
- 80 g twarogu chudego
- dowolna substancja słodząca
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 70 g śliwek
Twaróg, białka, masło orzechowe i napój roślinny zmiksować. Do twarogu dodać płatki owsiane, substancję słodzącą i proszek do pieczenia. Całość przełożyć do natłuszczonej kokilki (użyłam cooking spray od ALLNUTRITION). Na wierzchu ułożyć przekrojone na połówki śliwki. Piec w 180 stopniach przez 30 minut.
Makroskładniki pieczonej owsianki
Kalorie | 376 kcal |
Białko | 28 g |
Tłuszcze | 10 g |
Węglowodany | 47 g |