Przedstawiam Wam serniczki z patelni z mąką ryżową i twarogiem bez laktozy (oczywiście spokojnie możesz wykorzystać zwykły twaróg). Serniczki są również pozbawione glutenu.
Składniki na serniczki z patelni
- 230g twarogu bez laktozy
- 40g mąki ryżowej
- 1 jajko
- 20g erytrytolu plus aromat waniliowy
- cooking spray lub inny tłuszcz do nasmarowania patelni
Sos
- 15g masła orzechowego (np. Dziki Orzech od SFD)
- 5g kakao
- 35g napoju roślinnego
- dowolna substancja słodząca (ja użyłam kropelek waniliowych i ciasteczkowych)
Wszystkie składniki na placki zagnieść w dłoniach, lepić małe kulki i podsmażyć z obu stron na patelni nasmarowanej tłuszczem. Składniki na sos dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tego dodać ulubione owoce i śniadanie gotowe!
Makroskładniki bez dodatku owoców
Kalorie | 563 kcal |
Białko | 50 g |
Tłuszcze | 23 g |
Węglowodany | 44 g |