Wrap wegański z pastą z tofu, awokado i papryką! Szybki i prosty w przygotowaniu, a do tego meega smaczny!
Przepis na wegańską tortillę
Na 1 wrapa potrzebujecie:
- 1 placek tortilli
- 90 g naturalnego tofu
- 4 suszone pomidory dobrze odciśnięte z zalewy (ok 28g)
- 30 g passaty pomidorowej
- przyprawy: użyłam soli, pieprzu ziołowego, papryki, czosnku granulowanego i przyprawy do gyrosa
- 25 g awokado
- 40 g papryki
- rukolę
Tofu, pomidory, passatę pomidorową oraz przyprawy dokładnie zmiksować. Na tortillę wyłożyć farsz, a następnie dodać pokrojoną paprykę i awokado (rozłożyć paski na całej długości farszu) oraz rukolę. Złożyć placek – najpierw od góry i od dołu, a następnie zawinąć jak wrapa. Po utworzeniu zamkniętego placka, podsmażyć z każdej strony na patelni bez tłuszczu zaczynając od strony łączenia, tak aby wrap się zasklepił.
Makroskładniki wegańskiej tortilli (1 wrap)
Kalorie | 392 kcal |
Białko | 20 g |
Tłuszcze | 16 g |
Węglowodany | 39 g |